Privind către viitor


Proiectul Digital Strategist s-a născut din dorința de a oferi o nouă perspectivă antreprenorilor asupra marketingului online, prin trecerea de la marketingul tactic, la cel strategic. Crearea strategiei de marketing online nu este doar pentru companiile mari. Consider că, dimpotrivă, business-urile mici și medii, în contextul economic actual, au nevoie de o abordare strategică a promovării în mediul online, pentru a-și îndeplini obiectivele de business în mod eficient, pe termen lung.

Strategia oferă focus și claritate în acțiune, stabilește direcția și presupune asumarea planului stabilit, pentru materializarea viziunii de business. Da, implică și alocare de resurse și investiție, ca orice lucru de valoare. Însă beneficiile creării și implementării unei strategii – implicit trasarea unei direcții pentru business și construirea planului care duce și menține businessul în direcția dorită – sunt de mare impact pentru consolidarea și dezvoltarea afacerii. Este ceea ce are nevoie un business ce privește spre viitor.

Numele meu este Ana și sunt consultant pe strategie de marketing online. Acum mai bine de 10 ani am interacționat prima dată cu marketingul online, inițial cu SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare) și marketingul afiliat. Apoi am făcut o pasiune pentru Google Adwords și în paralel cu campaniile pe care le setam și gestionam pentru clienți, mi-am luat și o parte dintre certificările Google.

Ana Dobre

Am gestionat și optimizat reclame text în Google, lângă rezultele de căutare, au urmat reclame tip imagine, animații, video, apoi Facebook, cu planuri pentru postări, reclame pe Facebook, sponsorizări postări, reclame pe Instagram, Linkedin, Youtube ș.a. Strategie de conținut online, blog, SEO din nou, actualizat după updates algoritm Google, clienți din diferite industrii, echipă faină, certificări inbound marketing, optimizare conversie, curs avansat de SEO, branding online, workshops și certificare pe strategie de marketing online, la Digital Marketing Institute.

Împărtășesc aici cu drag și responsabilitate din ceea ce am învățat și experimentat personal în meseria mea sau am aflat de la alții, pentru ca tu să găsești aici cel puțin o informație care să îți fie utilă și să ajute în mod concret business-ul tău.

Iar dacă vrei să primești constat noutățile de pe acest site, te Invit să te abonezi la newsletter.

Îți doresc inspirație și curaj, pentru decizii bune de business,

Ana

 • Věrka (Točínová) Koukalová, ex PPC TeamLeaderB2B Group s.r.o.

  "I worked with Anna on Romanian search campaigns for Czech based eshop. It was pleasure to cooperate. Ana is skilled, precise and communicative."

 • Iulian Dinică, Managing PartnerDocument Imaging Systems

  "Lucram impreuna cu Ana sau mai bine spus beneficiem de suportul ei de peste 4 ani timp in care impreuna am abordat cam toate modalitatile de promovare online.
  Profesionalismul abordarii si competentele mereu actualizate ne-au adus pozitionare si vizibilitate online traduse in cresterea vinzarilor.
  Mai mult decat atat ce putem spune?... are intotdeauna o abordare deschisa, orientata catre cerintele clientului si catre obiective si este mereu o prezenta calda, deschisa.
  O recomandam cu caldura si ne-am dori cat mai multi colaboratori ca Ana."

 • Manuela Ciugudean, Coach & Personal Brand StrategistManuelaCiugudean.ro

  "Am avut șansa să colaborez cu Ana pentru promovarea serviciilor mele de coaching profesionist pe Google. Am apreciat profesionalismul ei și abordarea pragmatică. Lucrurile s-au întâmplat repede și cu rezultate foarte bune. O recomand pe Ana antreprenorilor care doresc vizibilitate în manieră eficientă, într-un spațiu de colaborare sigur, profesionist și foarte cald."

 • Sorina Nețu, Marketing DirectorBriaris IND SA

  "Pe Ana am cunoscut-o "într-o altă viață" in anul 2012. După îndelungi căutări m-am oprit la Brand Fusion: instinctul îmi spunea că acolo voi găsi răspunsurile pentru nevoia mea de business, și chiar așa a fost.

  Cât timp am colaborat, m-am bucurat de profesionalismul și promtitudinea pe care o căutăm cu toții zi de zi, de idei de creare a strategiei companiei pe care o reprezint chiar și în ziua de azi.
  Practic era un nou început pentru noi: rebranding, repoziționare intr-o piață concurențială dar profund afectată de criza economica din 2008.
  Și atunci, că și acum, strategia online de marketing trebuia regândită și adaptata noilor comportamente sociale și profesionale și cu ajutorul Anei, am reușit să găsim canalul de promovare potrivit și adaptat daca nu chiar personalizat profilului companiei.

  Îți mulțumesc Ana pentru timpul plăcut pe care mi l-ai dedicat. Deși eram amândouă in pozitia de angajare, am primit si simțit empatie, dedicare și profesionalism din partea ta.
  Mult succes pe noul drum!"

 • Anda Stoian, OwnerTravelShip.ro

  "Am apelat la Ana multumita unei recomandari si a reusit in sedintele pe care le-am facut sa invete intreaga echipa sa inteleaga bazele si sa lucreze pe partea de SEO. Stiti vorba aia “Da-i unui om un peste si va avea de mancare o zi. Invata-l sa pescuiasca si va avea de mancare toata viata”? Ana ne-a invatat "sa pescuim", am facut un training, ne-a raspuns la toate intrebarile, am lucrat exemple practice impreuna si am facut un plan de actiune. In plus, atitudinea ei pozitiva si pragmatismul ajuta foarte mult, asa ca as recomanda-o oricand :)."

 • Monica Moldovean, ex Program Manager: Communication, Employer Branding & Employee EngagementGenpact

  "Cand am cunoscut-o pe Ana stiam ca ne dorim sa crestem vizibilitatea brandului nostru de angajator in mediul online, insa nu stiam cum sa facem acest lucru cat mai eficient. In colaborarea noastra, Ana a venit cu un portofoliu de optiuni, ne-a ajutat sa le adaptam brandului nostru si ne-a fost alaturi in crearea unei strategii sustenabile pentru digital marketing. O recomand pe Ana din toata inima, nu doar pentru abilitatile si cunostintele pe care le are, ci si pentru atitudinea ei orientata spre rezultate si rabdarea de care a dat dovada."