Definitii termeni marketing online

Termeni Social Media Marketing

1 Mins read
  • Social Media – este formată din totalitatea rețetelor sociale, site-urilor de sharing imagini sau video, blogurilor, social bookmarking sites, site-urilor de reviews etc. – care presupun împărtășirea de diferite formate de conținut în online.
  • Engagement rate – este un indicator care măsoară nivelul de interacționare dintre conținutul online creat de un brand/utilizator și followers/fanii acestuia. Interacțiunile pot fi de exemplu, comentarii, likes la postări, distribuiri ale postărilor. Se cumulează toate aceste interacțiuni și se împart la numărul total de followers/fani/subscribers x 100.
  • Social Media Reach – numărul de persoane la care a ajuns postarea ta, pe o rețelele sociale.
  • Postare sponsorizată – o postare pe Facebook sau altă rețea socială, pe care o promovezi/sponsorizezi, respectiv plătești pentru a ajunge la un număr mai mare de persoane (un reach mai mare).
  • Blog – un site personal, pe care autorul postează articole constant, pe o anumită temă sau păreri personale, reviews produse etc. Poate fi de asemenea, o secțiune de resurse, cu informații utile sau educaționale, pentru clienți, pe site-ul unei companii. Ca și conținut, poate avea de obicei articole, videos, podcasts.
  • Followers – persoane care fie dau like la o pagina de Facebook, fie urmăresc cont Instagram, se abonează la canalul de Youtube al unui brand sau orice altă acțiune de abonare/urmărire a unei pagini/cont Social Media a unui brand.
  • Rețea socială – platformă online unde utilizatorii socializează, interacționează într-un fel sau altul, în funcție de tipicul și regulile acesteia. Sunt o mulțime de rețele sociale, de la Facebook, la Youtube, Pinterest, Instagram, Goodreads, Twitter etc.
Related posts
Definitii termeni marketing online

Termeni generici de marketing online

3 Mins read
Marketingul online – este o componentă a marketingului, care folosește mediul online (site-uri, motoare de căutare, rețele sociale și alte platforme online,…
Definitii termeni marketing online

Termeni Affiliate Marketing

1 Mins read
Affiliate Marketing – marketingul afiliat – presupune promovarea produselor unor branduri și obținerea unui comision la fiecare vânzare realizată în urma acțiunilor…
Definitii termeni marketing online

Termeni Influencer Marketing

1 Mins read
Influencer Marketing – este o formă de social media marketing, ce implică promovarea unor produse de către persoane care au o anumită…
Dezvoltă-ți strategic business-ul în online

Recomandări, strategii, optimizări, template-uri pentru activitatea de marketing online, idei de conținut online, instrumente pentru business și alte resurse ce au ca obiectiv succesul tău online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *